Les cicatrius de la infàmia

La plaça de Sant Felip Neri, situada al Barri Gòtic de Barcelona. Mig amagada i protegida del soroll de la gent i de la gran ciutat, només el so de l’aigua d’una font situada en el seu centre i l’enrenou dels nens jugant, trenquen el silenci que tant la caracteritza. Potser són aquests nens els que fan mes especial l’escena i el lloc on va succeir una de les tragèdies més cruels de la guerra civil, quan el 30 de gener de 1938 un dels artefactes llançats per l’aviació feixista, va provocar quaranta-dos víctimes mortals, gent indefensa que no va poder arribar a refugiar-se al soterrani de l’església que dóna nom a la plaça. La majoria de les víctimes eren nens. En una de les parets que envolta la plaça hi ha una placa on es recorden els fets, ia la façana barroca de la seva església es poden veure les empremtes deixades per la metralla, són les cicatrius de la infàmia.

Plaça de Sant Felip Neri. Barcelona

Leave a Comment

Les següents regles del RGPD s'han de llegir i acceptar abans d'enviar el comentari:
Aquest formulari recull el teu nom, correu electrònic i contingut perquè puguem fer un seguiment dels comentaris deixats a la web. Per més informació revisa la pàgina de Política de privacitat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.