Solarització

És una petita entremaliadura, que s’aconsegueix en aquest cas, exposant controladament a la llum el paper fotogràfic quan està submergit en el líquid revelador i després o just en el moment que apareix la imatge durant el positivat, o almenys així es feia abans, ara es pot aconseguir el mateix digitalment. La imatge apareix amb parts en negatiu, aconseguint un contrast elevat, i una estètica “surrealista”. Si bé no és recomanable abusar d’aquest efecte, la veritat és que segons en quins temes pot resultar molt estètic, encara que no sempre és fàcil aconseguir el resultat desitjat, sobretot amb el procés analògic. La imatge d’exemple va ser positivada manualment i pertany a la sèrie La ciutat malferida

La ciutat malferida

 

Leave a Comment

Les següents regles del RGPD s'han de llegir i acceptar abans d'enviar el comentari:
Aquest formulari recull el teu nom, correu electrònic i contingut perquè puguem fer un seguiment dels comentaris deixats a la web. Per més informació revisa la pàgina de Política de privacitat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.