Cascades de Ouzoud

Després d’un llarg viatge d’unes tres hores en cotxe des de Marrakech, s’arriba a un poblet rural anomenat Tanaghmeilt, que pertany a la província de Azilal, entre alt i mig Atlas. És una zona plena d’oliveres, on a mesura que camines entre les seves branques, pots escoltar com la calma de l’Oued Ouzoud, afluent del riu Abid, esdevé estrèpit al deixar-se caure 110 metres tot just on apareixen les cascades de Ouzoud. Un cop passats els primers efectes de vertigen a treure el cap a la caiguda del riu, es pot veure els petits i antics molins que encara segueixen funcionant i l’amalgama de colors verds, vermellosos i blancs. Després toca fer el descens cap al fons de las cascades, per a això s’ha de passar per un camí on hi ha muntades paradetes pensades òbviament per als turistes. Més endavant es troba una família nombrosa de micos que mentre descendeixes per un intricat camí de graons, t’assalten descaradament per demanar menjar a canvi de deixar-se retratar. És en arribar exhaust quan te n’adones que encara valia més la pena, perquè l’espectacle és sens dubte fascinant. Veure la caiguda d’aigua des d’aquest angle es mereixen tots els graons baixats. L’aire està esquitxat per l’aigua, i la humitat s’enganxa per tot el cos. Vaig haver de netejar les òptiques vàries vegades perquè es quedaven mullades per les fotudes gotetes què suraven en l’ambient, després les vaig netejar més a fons, perquè l’alt contingut en carbonats de l’aigua em va deixar els filtres realment tacats. Els turistes més “valents” poden pujar a unes petites embarcacions en forma de barca solera, condicionades per veure i mullar-se de més a prop, mentre que els saltadors es llancen des de les roques, fent si és possible, més espectacular l’escena.

Foto: Marta Casals

Leave a Comment

Les següents regles del RGPD s'han de llegir i acceptar abans d'enviar el comentari:
Aquest formulari recull el teu nom, correu electrònic i contingut perquè puguem fer un seguiment dels comentaris deixats a la web. Per més informació revisa la pàgina de Política de privacitat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.